By-pedeller i Mønsted – møde i hallen torsdag den 13. juni kl. 16.00-18.00.

Møldrup, Karup og Stoholm har dem. Andre byer og landsbyer arbejder på det. Nemlig et korps af by-pedeller, typisk efterlønnere og pensionister, mænd og kvinder, som har lyst til hyggeligt socialt samvær og samtidig bidrage til deres byers forskønnelse.

I Møldrup hedder det et borgerlaug med en ”Oldermand” i spidsen. Man indgår i borgerforeningen, og lauget omfatter ca. 25 personer, mænd og kvinder, med flere på venteliste. Fra kommunen har man fået bevilget midler til havetraktor, buskrydder, motorsav etc. Opgaver, der løses, erstatter ikke den kommunale indsats men supplerer denne, hvor lauget selv mener, at der er behov. Der er indgået en samarbejdsaftale mellem lauget og Viborg Kommune.

Jeg har været i Møldrup for at høre om erfaringerne der. Jeg synes, at vi med fordel kunne have noget tilsvarende i Mønsted.

Der gennemføres møde for interesserede i Østfjendshallen torsdag den 13. juni kl. 16-18.

Program:
1. Velkomst og erfaring fra andre byer (Kurt)
2. Mulige opgaver i Mønsted og Omegn (Kurt/drøftelse)(f.eks. vedligeholdelse af legeredskaber og madpakkehus på det grønne område, affaldsindsamling, tjekke afmærkning og affald langs kommende naturstier, støtte til Kalkbrænderfest og Kalkmineløb??).
3. Snak om behov og muligheder i Mønsted (alle)
4. Nedsættelse af et lille udvalg. (interesserede)
/ aftaler om videre forløb.

Spørgsmål til Kurt Mosgaard på email: k.mosgaard@hotmail.com, telefon 2554 6405.

Kan du lide denne artikel? Del det
share

Vores sponsorer