“Tidsplanen holder”

Af Kurt Mosgaard

Arbejdsgruppen havde møde i aftes (30/5) med Martin fra Stoholm Fjernvarme og rådgiver Jens Hylling, bl.a. som opfølgning på bestyrelsesmødet i Stoholm Fjernvarme i sidste uge.


Der er gode nyheder:


Tidsplanen holder: Stoholm Fjernvarme forventer at kunne sende projektforslag til Viborg Kommune om en uges tid. Behandling og politisk godkendelse tager nok 2-3 måneder, hvorefter vi skal i gang med at indhente endelige tilsagn fra de kommende fjernvarmeforbrugere. Det skal selvfølgelig ske på baggrund af en god økonomisk indsigt, og derfor planlægger vi på endnu et borgermøde i efteråret. Dato tilgår, når kommunen har godkendt projektet. Om alt går vel, så tager vi 1. spadestik i januar 2024 med tilslutninger fra efteråret 2024. Vi nærmer os!

Der er fortsat tale om at der lægges rørledning fra Stoholm ad Lundgårdsvej til Bryrupvej, hvorefter røret deles i to – den ene til Sparkær og den anden til Mønsted. Det er den bedste løsning og den mest fremtidssikre, så eventuel kommende overskudsvarme fra Biogas, virksomheder m.fl. kan komme os til gode.

Økonomien ser også god ud. Fjernvarme er fortsat billigere end gas/olie og individuelle varmepumper selv om meget er i “bevægelse”: priser på el, gas, materialer/varmepumper, entreprenørarbejder og renter går jo som bekendt op og ned. Fjernvarme er den mest stabile pga de forskellige energikilder, der anvendes ved Stoholm Fjernvarme.

Den faste kvadratmeterpris, som tidligere lød på 45 kr/km2 per år, er nedsat betydeligt.

En enkelt bemærkning. Man vil på et tidspunkt kunne søge om tilskud fra statslig pulje til at fjerne gasfyret. Men I skal først søge, når fjernvarmen er installeret. Så vent med det, indtil det bliver aktuelt – I får besked.


Arbejdsgruppen fortsætter arbejdet i tæt samarbejde med Stoholm Fjernvarme og rådgiver Jens Hylling. I er altid velkomne til at kontakte os: vi er bl.a. Eva Hancock, Mona Østergaard, Hans Jørgen Pedersen, Ole Vistisen, Jørgen Vestergaard, Bjarne Feddern og Kurt Mosgaard.


I kan også søge informationer ved Stoholm Fjernvarme – her er et link: Stoholm Fjernvarmeværk

Kan du lide denne artikel? Del det
share

Vores sponsorer